Lukuvuoden sisältö
Jokaisen oppilaan oppilaspaikka on kokonaisuus, joka sisältää erilaisen määrän musiikkitunteja lukuvuoden aikana. Lukuvuodessa on 32 toimintaviikkoa, joiden sisältö voi vaihdella eri viikkoina. Toisinaan oppilaalla voi olla viikko, jolloin normaalin yksilötunnin sijaan on yhteismusisointia ryhmätunnilla. Ryhmätunti on aina pitempi kuin yksityistunti.

Tuntien peruuttaminen
Pidä opettajan puhelinnumero kännykässäsi, jotta voit ilmoittaa poissaolosta tai myöhästymisestä. Musiikkioppilaitoksissa yleisesti noudatettavien säännösten mukaisesti opettaja ei ole velvollinen pitämään tunteja takaisin, jos oppilas on esim. sairaana, lomamatkalla, koulun tilaisuuksissa tai unohtanut tunnin. Jos kuitenkin ilmoitat hyvissä ajoin tulevan poissaolon, esim. lomamatkan, opettajan kanssa voi neuvotella mahdollisuudesta siirtää tuntia.

Ovet ja ovikello
Odottaessasi aulassa, ole hyvä ja avaa ovi ovikellon soidessa. Ala- ja yläoven avauspainikkeet on merkitty ulko-oven viereen. Odota alhaalla kärsivällisesti, vaikkei kukaan ehtisikään heti avaamaan ovea. Mikäli sisäpihan portti on auki, kannattaa kulkea sitä kautta.

Tiedotus
Tärkeät päivämäärät ja muut tiedot löydät näiden sivujen Info-osastolta. Seuraa myös Facebook-sivuja, niin pysyt kärryillä ajankohtaisista tapahtumista.

Harjoitteleminen
Säännöllisellä harjoittelulla saat soittotunneista enemmän irti. Mitä enemmän harjoittelet, sitä nopeammin lisäät taitojasi ja sitä hauskemmaksi musisoiminen tulee.

Hiljaisuus ja siisteys
Puheensorina ja muu melu käytäviltä ja aulasta kantautuu luokkiin valitettavan hyvin. Se häiritsee keskittymistä ja luo helposti levottomuutta myös tunneille. Ole siis hyvä ja vältä kovaäänistä keskustelua ja ota äänet pois käytöstä pelatessasi kännykällä tms. Aulatilat pysyvät viihtyisinä, kun palautat lehdet paikoilleen ja laitat roskat roskakoriin.

Vanhemmille
Opettajat keskustelevat mielellään lastenne opintoihin liittyvistä asioista. Heille voi omatoimisesti soittaa tai lähettää sähköpostia. Lapsen läksyvihkoa kannattaa seurata säännöllisesti ja sen avulla auttaa lasta harjoittelussa muistamaan läksyt ja niiden avainkohdat. Lisäksi siellä saattaa olla tärkeää tietoa vaikkapa tulevista esiintymisistä, tasosuorituksista ym. Kannustus ja mielenkiinto lisää lasten motivaatiota musiikkiharrastukseen ja harjoitteluun.

Eiran Musiikkikoulussa vallitsee vahva yhdessä tekemisen henki. Vanhempien talkooapu esim. erilaisten tapahtumien järjestelyissä otetaan ilolla vastaan. Tule mukaan keittämään kahvia, leipomaan pullaa tai vaikkapa roudaamaan! Olemme myös avoimia kaikille uusille toimintaehdotuksille ja ideoille.